Veiligheid & onderhoud

Veiligheid:

Mijn producten zijn handgemaakt.
- Controleer ze daarom elke keer voor gebruik. Door het vele bijten kunnen er misschien kralen beschadigd geraken, dit kan gevaarlijk zijn.
- Kijk ook telkens de knopen goed na of ze nog goed stevig zijn.
- Laat je kleintje nooit met een beschadigd procuct spelen.
- Laat het kind ook nooit zonder toezicht het speeltje gebruiken.
- Maak tutkoordjes steeds vast aan hun kleding. Ook andere speeltjes, zoals de wagenspanners, parkhangers,... steeds vast maken aan de buggy,...

- Hoe chemisch het ook klinkt, siliconen zijn eigenlijk helemaal natuurlijk!
Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen die ik gebruik.

Mijn producten die gemaakt zijn uit siliconen zijn dus veilig, duurzaam en milieuvriendelijk. Het materiaal is 100% FDA goedgekeurd. Ze zijn aangenaam om op te knabbelen en lekker zacht.

- Ik gebruik ook hout bij de bijtringen en rammelaars.  Dit is onbehandeld en fijn geschuurd, zodat het helemaal veilig is voor de kleintjes. Het hout is wat harder en veert dus iets minder goed mee op het tandvlees.

Wanneer je baby'tje tandjes krijgt kunnen zowel de siliconen kralen als de houten figuren voor een aangename verlichting zorgen. De kindjes kunnen zelf kiezen wat ze het fijnste vinden om op te bijten.

Onderhoud:

-Ze zijn gemakkelijk proper te maken met water. Gewoon met lauw water met of zonder een zachte zeep.
- Lauw water met een scheutje citroensap kan gebruikt worden.
-De houten onderdelen zijn  minder geschikt voor water, dus zorg dat de aanraking met water hier minimaal is.